u bent hier:

hondenschool

Ik ben in 1995 begonnen met mijn hondenschool in Emst. Met als doel het bieden van cursussen in kleinschalig verband. Alleen zo kan optimale kwaliteit tot zijn recht komen.

Mijn hondenschool is bedoeld voor mensen met hart voor hun hond. Voor mensen die niet de ambitie hebben in competatief verenigingsverband te willen trainen.

Centraal staat de relatie tussen baas en hond, het welzijn van de hond heeft prioriteit. Ik besteed veel aandacht aan lichaamstaal van hond en baasje. Veel honden willen wel luisteren, maar weten simpelweg niet wat er van ze verwacht wordt. Daar speel ik op in! Gehoorzaamheid is voor mij geen doel, maar een middel om tot een betere verstandhouding met je hond te komen.

Ik geloof niet zozeer in het Top Down model, maar hecht veel meer waarde aan de samenwerking tussen Hond en Mens als concept voor een goed hondenleven.

NIEUW is de module  PUPPY THUIS TRAINING!

In de eerste weken dat u uw pup thuis hebt kom ik 4 keer bij u thuis.Pups op dezer leeftijd leren razendsnel! Maar daarvan gebruik door je pup meteen het goede aan te leren. Aanleren is veel leuker dan later dingen te moeten afleren.

U geeft uw pup hiermee de maximale kans zich te ontwikkelen tot een vrolijke en sociale huisgenoot!

                          Gun uw pup een vliegende start!

Verwacht hier geen wedstrijden of certificaten. Het is geen sport maar opvoeding. Ik werk met u op een intuïtieve manier. Gebaseerd op uitgebreide theoretische en praktische scholing. Elke eigenaar en iedere hond heeft verschillende mogelijkheden. Ik ben in staat om daar precies op in te spelen.

Mijn opleiding - voor zover relevant voor het hondengebeuren - heb ik gevolgd bij:

  • Cynophilia, Hondenopvoeding en Opleiding (O&O)
  • Instituut voor Gedragstherapie Lelystad, Instructeur I en II
  • Van Hall Instituut, Hogeschool voor Voeding, Milieu en Landbouw. Gedragstherapie I en II
  • Jaarlijkse nascholingen op gebied van Hondengedrag, voeding, jachthondenpuppytraining, gedragstherapie, erfelijkheid en fokken.

 

hondenschool

 

 

 

het cursusaanbod:

Ons cursus aanbod is zeer divers. Van puppycursus tot op maat trainingen en prive lessen. Klik op de onderstaande kopjes voor meer informatie over de betreffende cursus.


Kleine groepjes voor pups vanaf 11 weken, waarbij de nadruk ligt op socialisatie, interactie hond-eigenaar, contact en een speelse vorm van gehoorzaamheid.


Hier bouwen we voort op de puppycursus. Het accent wordt nu wat meer gelegd op de gehoorzaamheidsoefeningen. Ik wil u er van bewust maken, hoe u het beste om kunt gaan met puberende honden. Met respect voor de mogelijkheden en de onmogelijkheden van bazen en honden.


Apporteercursus, voor staande honden en retrievers. Data en tijden in overleg met de cursisten. Ook kunt u in privé-verband trainen. Gewoon, maar ook indien u bijvoorbeeld op bepaalde punten ‘vastloopt’ en daar graag hulp of een second-opinion voor wilt hebben. De mogelijkheid bestaat om met koud wild te trainen. Deels kan er bij mij op eigen terrein worden getraind, deels zoeken we andere locaties op.


Voor wie de groepsles geen optie is, bestaat er de mogelijkheid van privé-lessen. Dat kan variëren van gewone opvoeding, het overwinnen van bepaalde moeilijkheden met je hond thuis tot bijvoorbeeld apporteertraining.

Ook nemen mensen soms privé-les als vervolg op het gedragstherapeutisch consult. Zie rubriek Gedragstherapie.Deze dienst is vanaf 1/1/2022 niet meer beschikbaar!